1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Knoflooksoep

Knoflooksoep

Door: c_van_s

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2001

Ingrediënten 4 personen


20 tenen knoflook, 50 g margarine, 1 dl olijfolie, 1 l bouillon, 3 eigelen, zout, peper, nootmuskaat, gehakte peterelie, 4 gebakken boterhammen of geroosterd stokbrood.Knoflook: oude mensen worden er jong van en jonge mensen kunnen er heel oud mee worden. Veel mensen roepen nog steeds geschokt "je gaat er zo van stinken", als je het samen eet dan ruik je het niet en bovendien kikker je echt op van knoflook. Hier dus een recept voor een pure knoflooksoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de tenen knoflook, smelt de margarine met 1 el olijfolie in een pan met dikke bodem, mag niet bruin worden, alleen maar smelten. Doe de knoflooktenen erbij en laat ze heel zachtjes gaar smoren, ze mogen niet bruin worden. Voeg de bouillon toe, laat de hele zaak eventjes doorkoken en daarna nog ca 20 min zachtjes pruttelen.

Bereidingswijze

Klop het eigeel tot een dikke massa en doe daar voorzichtig de rest van de olijfolie bij, echt druppelsgewijs, zodat er een mooie dikke mayonaise ontstaat, nu komt het moeilijkste werkje: meng deze massa heel, heel voorzichtig, onder voortdurend roeren door de hete soep, die je van het vuurneemt. Wrijf onder het roeren gelijk de knoflook zo fijn mogelijk, voeg zout, peper, nootmuskaat naar smaak toe en dien dan op in borden, waarin het geroosterde boterhammetje al wacht, voeg per bord een plukje gehakte peterselie toe.Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van c_van_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top