1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebraden Fricandeau Met Een Kaneel-Appelvulling

Gebraden Fricandeau Met Een Kaneel-Appelvulling

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2001

Ingrediënten 5 personen


1 appel (in kleine blokjes)
1-2 deciliter appelsap
50 g boter
750 g fricandeau
1 eetlepel kaneel
30 g rozijnen
snufje zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schep in een kom de appel, rozijnen en kaneel door elkaar. Snijd de
fricandeau aan de korte zijde over de hele lengte in, zodat er ruimte voor
de vulling ontstaat (u kunt dit ook aan de slager vragen).
2. Vul de fricandeau met de appel-kaneelvulling en bind de fricandeau
dicht met keukengaren, zodat de vulling goed blijft zitten. Dep het vlees
aan de buitenzijde met keukenpapier droog.
3. Verhit boter in een braadpan en bak hierin de fricandeau rondom bruin.
4. Braad de fricandeau met het deksel schuin op de pan op zacht vuur in
ca. 35 minuten gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje
appelsap aan het braadvet toe. Breng de jus op smaak met zout en peper.
5. Neem het vlees uit de pan en laat dit op een serveerschaal afgedekt met
aluminiumfolie ca. 10 minuten staan. Blus ondertussen het braadvet met
appelsap af, laat de jus licht inkoken en serveer deze bij het vlees.
Lekker met gele rijst en sperziebonen.

Serveertip

Bron:vlees.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top