1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. ROZIJNENBROOD.

ROZIJNENBROOD.

  • Belgisch, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-02-2001

Ingrediënten 4 personen




500G bloem 20g gistpoeder 1 opgehoopte eetlepel fijne suiker 1 ei 1 dl melk 2 dl water 250g rozijntjes zout.


Verder heb je nodig


Een bakvorm - ovenwant -- een mixer -- een deegkom -- eventueel een keukenweegschaal.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de melk op kamertemperatuur.

Bereidingswijze

Los in een deegkom zorgvuldig het gistpoeder op in het lauwe water en voeg het ei bij. Vermeng grondig met de kloppers op snelheid 2. Zeef en voeg de bloem beetje bij beetje bij het mengsel. Strooi de fijne suiker bij en een beetje zout. Voeg de (ongeweekte) rozijnen bij. Bewerk met de deeghaken (snelheid 2) en giet in een schaaltje de melk (op kamertemperatuur) bij. Het deeg moet glad zijn. Doe het deeg in een beboterde (cake) vorm en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven op 225?C.

Serveertip

Lekker met verse koude boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top