1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Broeder (Jan in de zak)

Broeder (Jan in de zak)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 pond zelfrijzend bakmeel
2 eieren
ongeveer 8 dl melk
stroop en boter
snufje zout


Verder heb je nodig


Garde of een mixer


Ouderwets recept uit grootmoeders tijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een beslag van de zelfrijzende bakmeel
melk en de eieren moet iets dikker zijn dan een pannekoekbeslag.giet dit in een magnetron schaal en zet deze onafgedekt 15 min in de magnetron op 800 w
de massa moet gaar zijn (een vaste deegmassa)
smelt de boter en de stroop samen zachtjes in een pannetje

Serveertip

Snij de broeder in plakken en giet er de stroop en boter overheen.
nog een tip: ook is het lekker als er een restje overblijft opbakken in de koekepan



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lion35


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lion35
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top