1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Stoofpotje Met Rundvlees

Stoofpotje Met Rundvlees

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 grote runderlap (ca. 500 gr), 2 uien, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 pot rundvleesbouillon, 4 winterpenen, 4 middelgrote aardappelen, 1 laurierblaadje, basilicum, peper, zout, een flinke scheut port, wat boter of olie.


Verder heb je nodig


Een grote stoofpan


Met een Mediterraan tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meteen: snij de runderlap in stukken, snij de uien in reepjes, ontvel de tomaten en snij ze in stukken.
Na 1,5 uur stoven de wortels raspen en in plakjes snijden, de aardappels schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Bak de stukken rundvlees in wat boter of olie bruin. voeg de reepjes ui toe en knijp de teentjes knoflook erboven uit en laat dit kort meebakken. Voeg de runderbouillon en de stukken tomaat hieraan toe en doe het laurierblaadje erbij. Voeg ook zout, peper en wat basilicum toe. Laat dit minimaal 1,5 uur stoven met het deksel op de pan. Doe dan de plakjes wortel en de aardappelblokjes erbij eneen flinke scheut port en laat het zacht doorkoken tot de aardappel gaar is.

Serveertip

Serveer het met stokbrood en kruidenboter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosaliefarm


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosaliefarm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top