Dadar Easy

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Gemakkelijk indisch gerecht met een omelet.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
4 eieren
150 gr rundergehakt
klein potje doperwten in water
klein blikje tomatenpuree
2 el gembersap
100 ml chilisaus
2 klontjes boter
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 koekenpannen
steelpannetje

Voorbereiding

Kluts de eieren en breng ze op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Doe de doperwten met water in het steelpannetje en verwarm het tot tegen het kookpunt. Voeg de tomatenpuree, gember en chilisaus toe. Verwarm het geheel weer tot tegen het kookpunt. Zet het vuur laag en laat het mengsel staan tot gebruik.
Smelt 1 klontje boter in de koekenpan en rul het gehakt op half vuur gaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Smelt het andere klontje boter in de andere koekenpan. Bak hierin het geklutste ei.
Deel het ei in tweeen en leg op elk bord een helft. Leg aan een kant van het ei de helft van het gehaktmengsel. Vouw het ei dicht. Schep de doperwtensaus over het ei heen.

Serveertip

Lekker met rijst en roergebakken groenten. De doperwtensaus is ook erg lekker over de rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

miss_piggy avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten