Vanillebavarois

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.

Een bavarois is een pudding die voor de helft uit slagroom bestaat,Er zijn veel verschillende soorten en smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
-2 eidooiers,-3x 25 gr.suiker,-2.5 dl.melk,-half vanillestokje,-6 gr.gelatine,-3 dl.room.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-zet alle mogelijke materialen en grondstoffen van te voren klaar,-week de gelatineblaadjes in een klein bakje met water,-klop de room met 25 gr.suiker halfdik en plaats het in de koelkast,-doe 2 dl.melk in een steelpannetje,verdeel 25 gr.suiker over de bodem van de steelpan-en voeg een opengesneden vanillestokje toe,zet de melk op een laag vuurtje,-roer de eidooiers samen in een beslagkom met en beetje melk en 25 gr.suiker,-als de melk begint te koken giet je het op het eidooier/suikerpapje en roert het flink door,-doe de massa terug in het steelpannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe,verwarm de massa tot ongeveer 65 graden totdat de eidooiers gaan binden,blijf ondertussen roeren met een lepel zodat het niet gaat aanbranden,zet de massa koud en laat het onder regelmatig roeren afkoelen tot het ook op yoghurtdikte komt.De massa die nu ontstaan is noemen we de compositie.

Bereidingswijze

-Als de compositie op yoghurtdikte komt gieten we de deze in de op yoghurtdikte geslagen slagroom,mengen we het rustig door elkaar met een grote lepel zodat er geen lucht verloren gaat,-als het goed gemengd is gieten we het in een grote kom of in meerdere kleine,-laat het een aantal uren afkoelen/stevig worden in de koelkast,-opspuiten met slagroom en versieren na gelang de begeleidende saus.

Serveertip

Heerlijk met de maraquinsaus,elders op deze pagina te vinden.

Met dank aan mijn oudleraar en oudcollega Paul Hendriks.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kokenmetluigi avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten