Ceviche

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2014
  • Ceviche

    Ceviche

    Ceviche

  • Ceviche

    Ceviche

    Ceviche

Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gram verse kabeljauwfilet, zonder graten (of een andere witte vissoort)

3 limoenen

1 citroen

bosje koriander

peper

zout

aji amarillo of gele pepers

4 tenen knoflook

1 a 2 rode uien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de vis in dobbelstenen van 1-haps formaat.


Snijd de ui (1 grote of 2 kleinere) in halve ringen. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de gele peper heel fijn; neem er 2 als je van pittig houdt. Snijd de blaadjes van 10 a 15 takjes koriander fijn.


Pers de citroen en limoenen uit.


Meng in een ondiepe schaal alles door elkaar. Pers de knoflook erboven uit, en breng het geheel op smaak met peper en zout. Dek de schaal af en laat minstens een half uur intrekken - af en toe doorroeren. De vis wordt 'gegaard' door het zuur van de limoentjes. Als de vis helemaal wit is, kan de ceviche geserveerd worden.




Eventueel kun je ook wat gemalen komijn toevoegen.

De ceviche wordt nog lekkerder als je hem 'smorgens maakt en de hele dag laat intrekken. Dek de schaal dan af met plasticfolie en zet hem in de koelkast.




Lekker met een maiskolf en gekookte zoete aardappel erbij.

Bron

-

Serveertip

Roer voor een Mexicaanse variant op dit gerecht het vruchtvlees van 1 vleestomaat, (zonder pitjes) in kleine dobbelsteentjes gesneden, en 2 lenteuitjes (met groen) in fijne ringetjes door het gerecht. Gebruik minder rode ui.

Laatste reacties

zusanova avatar
zusanova 26-04-2009

Gisteren weer gemaakt, vandaag gegeten. Heb het van tilapia gemaakt, en ik vond het NOG lekkerder dan met kabeljauw. Je recept blijft een absolute topper

marcelams avatar
marcelams 12-12-2001

ongelooooofelijk lekker!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten