1. Home
  2. Recepten
  3. Kip

Kip

  •  , Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kip, 2 uien, 1 teentje knoflook, 6 tomaten, 1/2 bosje peterselie, zout, peper, 2 theel. paprikapoeder, 2 theel. nootmuskaat, 1 1/2 glas rode wijn, 50 g ontbijtspek (in plakjes), 2 eetl. bloem en voor de liefhebbers 1/2 potje zwarte olijven.


Verder heb je nodig


Een Romertopf.


Een romertopfrecept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De schotel 15 min. in koud water zetten.
De uien pellen en snipperen.
De knoflook pellen en uitpersen.
De tomaten 2 tellen in heet water onderdompelen en pellen.
2 tomaten in stukjes snijden.
De peterselie wassen en in takjes verdelen.

Bereidingswijze

De kip inwrijven met zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat en knoflook.
In de schotel de helft van de peterselie, ui en stukjes tomaat leggen.
Hierop de kip leggen en de wijn voorzichtig langs de kip schenken.
De kip bedekken met het spek.
De oven instellen op 250 graden of gasstand 6.
Het deksel op de schotel plaatsen en dit midden in de oven in 1 1/2 uur gaar smoren.
Het braadvocht afgieten in een steelpannetje.
In een kommetje de bloem vermengen met koud water.
Onder goed roeren het bloempapje bij het braadvocht schenken.
Dit verwarmen tot er een gebonden saus ontstaat.
Het spek in stukjes snijden en aan de saus toevoegen.
De tomaten in de schotel leggen.
De schotel zonder deksel 10 min. in de oven zetten.
Voor de liefhebbers garneren met de olijven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top