1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Engadiner nu?torte

Engadiner nu?torte

  • Zwitsers, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2001

Ingrediënten


Voor het deeg:
300 g bloem
150 g suiker
zout
150 g koude boter of margarine
1 ei, losgeklopt
Voor de vulling:
300 g suiker
2 dl slagroom
250 g walnoten, grof gehakt



Een Zwitserse lekkernij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem, de suiker en een snufje zout door elkaar scheppen. De boter toevoegen en alles met twee messen tot kleine korreltjes snijden. Het ei erdoor mengen en alles snel tot een deegbal kneden. De deegbal afgedekt in de koelkast ? 30 minuten laten rusten.
In een pan met een dikke bodem de suiker en 1 dl water verhitten tot de suiker gesmolten en lichtgeel is. De pan van het vuur nemen en de slagroom en de noten erdoor roeren.
Goed roeren tot alle suiker is opgelost en de massa dan laten afkoelen.
De oven voorverwarmen op 175?C. Een lage taartvorm (? 24 cm) invetten.
Het aanrecht bestuiven met bloem. Een ruime helft van het deeg uitrollen tot een ronde lap (? 28 cm). Hiermee de vorm bekleden. Het notenmengsel erin scheppen. De rest van het deeg uitrollen tot een ronde lap (? 24 cm).
Hiermee de taart afdekken. Met een vork de rand goed aandrukken.
Een richel onder het midden van de oven de taart in ? 50 minuten goudbruin en gaar bakken.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top