1. Home
  2. Recepten
  3. Kebab
  4. Kebab van zwaardvis

Kebab van zwaardvis

Door: karinschuiten

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg. zwaardvis in moten,6 el.olijfolie,1 tl oregano,1 tl.marjolein,sap en schil van een halve citroen,4 tomaten in dikke plakken gesneden,2 citroenen in dunne schijfjes gesneden,zou en peper,peterselie.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De moten zwaardvis in stukjes van 5 cm.snijden.De olijfolie mengen met de kruiden,citroenschil en het mengsel apart zetten.De stukjes zwaardvis,de plakjes tomaat en de schijfjes citroen om en om rijgen.De spiesjes bestrijken met het mengsel van olie en kruiden.De spiesjes 10 min.onder een hete grill roosteren en herhaaldelijk bestrijken met het oliemengsel.Variatie:in plaats van zwaardvis neemt u verse tonijn en in plaats van plakken tomaat rijgt u kertomaatjes aan de spiesjes.

Serveertip

Lekker met risotto en een salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinschuiten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top