kipfilet met fetakaas

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-02-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

* 1 knoflookteentje

* 1 Koffielepel olijfolie

* 1 Borstfilet

* 2 eetl.Fetakaas, 40%

* 1 Rode ui

* 1 eetl. Zure room,10%

* 200 gr. Groene boontjes
* Bonenkruid
* Paprikapoeder
* Peper en zout


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bereidingswijze Pel en hak het knoflookteentje en meng het met de olie en het parikapoeder.
Kruid met peper en zout en bestrijk er de borstfilet mee, Laat ongeveer een 1 uur marineren.

Bereidingswijze



Bak de filet gedurende 5 minuten aan in een verhitte anti-kleefpan en leg het vlees daarna in een ovenschotel. Brokkel er de fetakaas over en plaats gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden.
Pel en hak de ui en fruit glazig in de pan waarin de filet werd aangebakken. Voeg zure room en 2 eetl. Water toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Kook de boontje met het bonenkruid gedurende ongeveer15 min. Beetgaar in licht gezouten kokend water, giet ze af en breng op smaak met peper.

Serveertip

Schik de boontje en het vlees op een bord, giet er de sauss over en dien het op met 100 gram rijst.


Is ook lekker met geroosterd knoflook brood.

Laatste reacties

maryanni avatar
maryanni 03-05-2001

Hallo Annie, Dit recept heb ik meegenomen en ga ik eens uitproberen. Lijkt me echt lekker. Yanni

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten