1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Borani Badjeman (Iraanse Auberginesalade)

Borani Badjeman (Iraanse Auberginesalade)

  • Vegetarisch, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2001

Ingrediënten 4 personen


2 medelgrote aubergines; gewassen
zout
olijfolie
2 teentjes knoflook; geperst
3 deciliter yoghurt; uit laten lekken
peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergines doormidden en snijd de helften in 1 cm dikke plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat ze minstens een half uur in een vergiet liggen. Spoel ze daarna af en droog ze met keukenpapier of een schone theedoek (vind ik zelf makkelijker, papier blijft vaak plakken).

Bereidingswijze

Maak ondertussen de knoflookyoghurt klaar door de yogurt goed te vermengen met de knoflook (wij gebruiken minstens 6 teentjes, maar wij houden ervan als de tranen je in de ogen springen van de knoflook :-) en de peper.

Bestrijk de plakken met een penseel dun met olie en bak ze boven een medelwarme vlam tot ze aan beide zijden bruin zijn. Zelf gebruik ik een gietijzeren plaat die je boven het vuur kunt verwarmen en die als een soort grill werkt, heb dan niet meer dan 1 eetlepel olie nodig.

Bestrijk de plakken nadat ze zijn gebakken met het yoghurtmengsel. Koud opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vleesloos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vleesloos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top