captain's dinner
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
je kunt het je gemakkelijk maken door kapucijners uit blik te gebruiken, je kunt ze ook zelf koken.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr. gekookte kapucijners.4 speklappen--400 gr. gehakt--4 cm. dikke plakken rookspek--blikje knakworstjes--2 uien--potje zilveruitjes of Amsterdamse uitjes-- en eventueel mosterd--piccalilly--tomatenketchup--potje augurken uit het zoetzuur
Voorbereiding
Indien je zelf de kapucijners kookt moeten de gedroogde kapucijners minstens twaalf uur weken voor je ze kunt koken. De kooktijd bedraagd 1 uur en 45 minueten. Gooi een kwartiertje voor ze gaar zijn er wat zout bij.
Bereidingswijze
Maak van het gehakt 4 balletjes en braad ze gaar. Bak de speklapjes en bak de plakken rookspek.
Bak 1 gesnipperde ui lekker krokant, snipper de andere ui ook maar laat het rauw.
Schep de kapucijners uit het kookvocht. Schud er eventueel nog een klontje boter door en doe ze in een goed voorverwarmde kom.
Serveertip
Zet de kom met kapucijners midden op de tafel en zet de schalen en schaaltjes met alle bijgerechten er omheen.
Een koud biertje smaakt hier heerlijk bij.