Schotse Havermoutkoekjes

  • Kinderkeuken, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2001

Je dacht misschien dat je van havermout alleen pap
kunt maken. Maar je kunt er ook koekjes van bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gr suiker

50 gr bruine basterdsuiker

100 gr zachte boter

2 eetl stroop

75 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr havermout

1 ei

klontje boter

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden C of stand 4.

Bereidingswijze

1. Mix eerst de boter en alle suiker goed door elkaar.
Daarna het ei en de stroop er goed doorheen roeren.
2. Zeef het bakmeel en voeg dit bij het mengsel in de kom.
Doe de havermout erbij.
Nu weer goed roeren.
3. Vet een bakplaat in met wat boter en schep er met een
eetlepel wat beslag op.
Druk het beslag een beetje plat.
4. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar en leg ze dan
op een rooster om af te koelen.
De koekjes zijn nu nog een beetje zacht, maar tijdens het
afkoelen worden ze vanzelf harder.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ju-monster avatar
ju-monster 16-02-2009

Volgens mij is dit recept het recept dat ik nog ken vanuit mijn kindertijd, stond toen in een taalboek! Heb ik lang naar gezocht, wist alleen nog dat het met havermout en stroop moest. Er moet wel echt zelfrijzend bakmeel gebruiken, want met mijn lemaire-meel met bakpoeder is het 1 heeeeele grote koek geworden, hihi. Ben benieuwd hoe het gaat smaken, het ruikt in ieder geval heerlijk.

brmrtj avatar
brmrtj 09-09-2001

Heeeeeeeeeeeeeel lekker!!!! en snel en makkelijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten