1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Bonenburger

Bonenburger

Door: vleesloos

  • , Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-02-2001

Ingrediënten


1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 wortel, geraspt
? groen pepertje, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
? theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen koriander
2 blikken kidneybonen
50 gram volkoren broodkruimels
zout en peper
100 gram volkorenmeel
broodkruimels of paneermeel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwam de oven voor op 200C (gasstand 4). Doe de olijfolie in een sauspannetje en fruit de ui hierin aan gedurende vijf minuten. Doe wortel, pepertje, knoflook erbij en fruit nog 5 minuten. Doe de specerijen erbij en roer 1 a 2 minuten goed om. Haal de pan van het vuur.
Maak de bonen fijn. Doe ze samen met de broodkruimels bij het groentemengsel. Maak op smaak met peper en zout. Verdeel in acht gelijke porties en vorm er burgers van. Rol die door broodkruimels of paneermeel.
Plaats de burgers op een ingeoliede ovenplaat. Bak ze tot de bovenkant er bruin en krokant uitziet, draai ze om en bak ook de andere zijde bruin krokant.
Leg op keukenpapier en serveer direct.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vleesloos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top