1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Door: vleesloos

  • Vegetarisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gr kikkererwten
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl olie (bijv. olijf)
1 theel kerrie
groentenbouillontabletten voor 1 l bouillon
4 eetl citroensap
200 gr volle yoghurt
zout
cayennepeper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de kikkererwten 1 nacht in ? l water.

Bereidingswijze

Giet ze in een zeef en vang het weekwater op. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Verhit de olie in een kookpan. Fruit de knoflook en ui glazig. Voeg kerriepoeder toe en laat al roerend even bruinen. Vul het achtergehouden weekwater aan tot 1 liter en voeg bouillontabletten toe. Voeg kikkererwten toe en laat afgedekt ca. 30 min. koken.
Neem er ? van kikkererwten met de schuimspaan uit. Pureer de overige kikkererwten. Doe daarna de achtergehouden kikkererwten er weer bij.
Neem de pan van het vuur. Voeg citroensap en yoghurt toe. Mix alles tot schuim. Breng op smaak met zout en cayennepeper.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vleesloos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top