zuurdesembrood

  • Biologisch, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2001

Zuurdesembrood uit een broodbakmachine

Deel dit recept

Ingrediënten
300 ml water, 10 g zout, 10 g suiker, 600 g volkorenmeel, 300 g zuurdesem, 16 g boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in de aangegeven volgorde in de machine en kies een programma voor een volkorenbrood (bij mij 3:35 uur)
Een uur voor het einde begint het bakken. Voor het bakken moet je de machine uitzetten (opletten dus, te laat is te laat)
Laat het brood 2 a 3 uur verder rijzen met de klep dicht om het warm te houden. Zet dan machine weer aan en begin het programma opnieuw. In totaal dus 2,5 2,5 3,5 = 8,5 uur.
Het brood weegt na afloop 1070 gram

Serveertip

Niet te vers serveren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tok avatar
tok

Doorsturen

Home Recepten