1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. zuurdesembrood

zuurdesembrood

  • Biologisch, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2001

Ingrediënten


300 ml water, 10 g zout, 10 g suiker, 600 g volkorenmeel, 300 g zuurdesem, 16 g boter



Zuurdesembrood uit een broodbakmachine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in de aangegeven volgorde in de machine en kies een programma voor een volkorenbrood (bij mij 3:35 uur)
Een uur voor het einde begint het bakken. Voor het bakken moet je de machine uitzetten (opletten dus, te laat is te laat)
Laat het brood 2 a 3 uur verder rijzen met de klep dicht om het warm te houden. Zet dan machine weer aan en begin het programma opnieuw. In totaal dus 2,5 2,5 3,5 = 8,5 uur.
Het brood weegt na afloop 1070 gram

Serveertip

Niet te vers serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tok


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top