Salade van kikkererwten en olijven

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2001

Aparte salade met veel pit

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350 gram gare kikkererwten, 1 kleine komkommer, 2 tomaten, 1 kleine rode ui, 1 eetlepel verse peterselie, 50 gram gram ontpitte zwarte olijven, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 teenknoflook uit de pers, 1 theelepel honing.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slakom, mes, snijplank, potje met schroefdeksel

Bereidingswijze

Spoel de kikkererwten af en doe ze in een schaal. Snij de komkommer in de lengte doormidden, schraap de zaakjes eruit en snij ze in 1 cm dikke plakjes. Snijd de tomaten ter grootte van de kikkererwten en snipper de ui. Meng de kikkererwten, komkommer, tomaat, ui, peterselie en de olijven in de schaal. Doe de citroensap, olie, knoflook en honing in een potje met schroefdeksel en schud goed. Giet de dressing over de salade en serveer op kamertemperatuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten