1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Scampi?S Met Kruidensaus

Scampi?S Met Kruidensaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2001

Ingrediënten 4 personen


20 scampi?s
het sap van 1 citroen
? glas witte wijn
zout en vergemalen peper
1 el provencaalse kruiden
2 el boter of margarine
1 ui
1 el tomatenpuree
1 kopje witte saus (Knorr)
1 bekertje creme fraiche
1 bosje dragon
een beetje suiker
een paar drupppels Worcestershiresaus
een paar druppels sinaasapppellikeur



Feestelijk gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de scampi?s, was ze, dep ze droog en besprenkel ze met citroensap. Giet de witte wijn erover en laat dit op een koele plaats 10 minuten intrekken. Bestrooi ze met zout, peper en provencaalse kruiden.

Bereidingswijze

Doe de boter of margarine in een magnetronschaal, voeg de fijngehakte ui toe en zet dit 2 ? 3 minuten bij vol vermogen in de magnetron. Roer de tomatenpuree, de witte saus en de creme fraiche er doorheen. Voeg de scampi?s toe en zet dit 8 ? 10 minuten bij 75% vermogen in de magnetron. Maak de dragon schoon, snijdt deze klein en roer het door de saus. Maak de saus op smaak af met zout, peper, Worcestershiresaus en doe er een paar druppels sinaasappellikeur voor de smaak bij. Verdeel de scampi?s over de borden en giet de saus er overheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top