1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Saus
  5. Spareribs Met Pittige Saus

Spareribs Met Pittige Saus

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 gemiddelde ui, 5 el Worcestershiresaus, 1,5 dl tomatenketchup, enkele druppels Tabasco, 5 el bruine suiker, 5e l wijnazijn, 1/2 theelepel mosterdpoeder, zout, versgemalen zwarte peper, 1,5 kg varkensribben


Verder heb je nodig


BBQ, mes, snijplank, steelpan, lepel,


Voor op de bbq

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de BBQ klaar. Snij de ribben in stukken. pel de ui en hak grof. Doe hem samen met Worcestershiresaus, ketchup, tabasco, suiker, azijn, mosterdpoeder en 5 el water in pan. Kruid met pezo en breng aan de kook. Draai vuur uit en laat sudderen tot ui gaar is.

Bereidingswijze

Spoel de ribben af en dep droog. Smeer ze in met de saus. Leg op een rooster en BBQ zo hoog mogelijk van het vuur weg. De duurtijd hangt van de dikte af; 45min tot 1 uur. Besprenkel regelmatig met de saus.

Serveertip

Ze kunnnen ook in de oven gebakken worden. Voorverwarmen op 200?C. Leg ribben in braadslee met vlees naar boven. Zelfde tijd en ook regelmatig bedruipen. Misschien wat water in braadslee tegen verbranding van de saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marleenhopp


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marleenhopp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top