pompoenbrood

  • Internationaal, Brood
  • > 120 min.

Een erg lekker maar vrij compact zoet brood

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram volkorenmeel, 175 gram bloem, ongeveer 175 gram stevige pompoenpuree aangevuld met 50 gram water, een vrij flinke scheut olijfolie, 5 gram zout, 5 gram suiker en 5 gram gedroogde gist.Erg lekker is nog ongeveer 40 gram gemengde zonnebloem- en pompoenpitten erbij.Ook heel lekker is een klein beetje pronencaalse kruiden erdoor maar dat doet het eigenlijk in meer brood goed.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
broodmachine

Voorbereiding

Bereidingswijze

Doe alles in de broodmachine behalve de gemengde pitten en stel het programma in op volkoren. Na de eerste piep de pitten erbij en dan gewoon de machine zijn werk laten doen.

Serveertip

Het brood is heel zacht van smaak en kan heel goed samen met heel pittig beleg of heel scherpe oude kaas.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jambalaya avatar

Doorsturen

Home Recepten