1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Chocolade Flan

Chocolade Flan

Door: hanzwiers54

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-02-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gr. pure chocolade
75 gr. suiker
5 eierdooiers
2 dl slagroom
3 eetl. cacao-likeur(drank)
5 eetl. gemalen kokos
boter voor het invetten


Verder heb je nodig


4 ovenvaste (flan)vormen
koekenpan


Voor de chocolade-liefhebbers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150*C

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au-bain-marie en laat hem afkoelen. Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa. Klop de slagroom halfstijf. Roer de slagroom en de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel.
Voeg naar smaak een beetje likeur toe. Vet de vormpjes in en verdeel het chocolademengsel erover.
Laat de flans midden in de oven in ca. 1 uur gaar worden.Laat ze afkoelen en doe ze uit de vormen.
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en garneer hier de flans mee.

Serveertip

Het is een nagerecht, maar het kan ook gewoon als lekkernij tussendoor gegeten worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanzwiers54
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top