1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Loempia
  6. Loempia

Loempia

Door: aurora7

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2001

Ingrediënten 4 personen


(Ik maak de vellen niet zelf, maar koop ze kant en klaar uit de diepvries) (de bereidingstijd is dan veel korter). Voor de liefhebber toch het recept om zelf de deeg vellen te maken:
DEEG voor ca 12 vellen: 200 gr bloem, 50gr maizena, 1 ei, 1 mespunt zout, olie om in te bakken, 4 dl koud water
VULLING: Gehakt, wortelen(3), 2 uien, 1 smalle stengel prei, 100 gram tauge, 2 el ketjap manis, 1 a 2 tl sambal, 1/2 tl knoflook poeder of 1 a 2 teentjes knolook, 1/2 tl ve-tsin, bodem olie in de wok om de loempias in te bakken.


Verder heb je nodig


Wok, mes, snijplank , rasp, lepels, pollepel, wok om loempias in te bakken en een tang om ze te draaien tijdens hetbakken.


Dit was onderdeel van mijn Valentijnsdiner (rijsttafel). Lekker bijgerecht, maar kan ook heel goed als borrelhapje tussendoor.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Deeg: bloem en maizena in een kom doen. Voeg losgeroerd ei en water erdoor. Roeren tot een glad papje. Laat het beslag 10 min staan, daarna weer goed doorroeren. In een koekepan olie verhitten. Hierin 2 el beslag doen en het over de koekepan verdelen. Ipv bij pannekoeken, mag dit niet kleuren. Ze moeten wit blijven. Laat ze volkomen koud worden als je ze klaar hebt.
VULLING: ui snipperen en de prei in sutkjes snijden (fijn). De wortel raspen (ik heb 2 a 3 winterwortelen voor ca 20 loempias). De tauge wassen en de zaadhulsjes zo veel mogelijk verwijderen.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul. Voeg de ui en de prei er aan toe. Lekker omscheppen na ca 3 minuten de ketjap toevoegen. Weer omscheppen. Na 2 minuten de sambal, knoflook(poeder)ve-tsin er door doen. Dan weer een paar keer omscheppen. Dan de geraspte wortel erdoor. Na 2 a 3 minuten de tauge erdoor. Proef even of je de smaak lekker vind. Eventueel kun je er meer ketjap of sambal door doen. Het geheel helemaal koud laten worden. Leg een natte theedoek over de loempia vellen ook als ze liggen te ontdooien, anders drogen ze uit. Haal voorzichtig een loempiavel van de stapel en leg hem voor je neer. Doe een el vulling op het vel en vouw de loempia dicht.
Verhit de olie in een wok of pan en bak/ frituur ze in de olie. Ze zijn klaar als ze rondom een goudbruine kleur hebben.

Serveertip

Lekker als borrel hapje, met chilisaus of sambal. Maar ook heel lekker als bijgerecht bij een rijsttafel.je kunt volop varieren, bv kip of ham , doperwten. eigenlijk kan bijna alle groente in een loempia, zolang het maar geen vocht afgeeft. Dan zouden de loempias smotsig worden....



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aurora7
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top