Geitenkaasbavarois Met Honingsaus

  • Frans, Nagerecht
  • > 120 min.

het ultieme dessert !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gram zachte geitenkaas , 150 gram mascarpone , 1 dl slagroom , 80 gram witte chocolade , 4 eetlepels honing , 2 dl witte port , 50 gram rozijnen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Smelt de witte chocolade samen met 2 eetlepels slagroom.
Roer er de geitenkaas en 2 eetlepels honing door.
Klop de rest van de slagroom lobbig.
Meng de mascarpone door het chocolade-kaasmengsel.
Spatel de slagroom erdoor.
Laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Laat de rozijnen enkele uren weken in de port.
Kook port en rozijnen tot de helft in en voeg de resterende honing toe.

Bereidingswijze

Maak quenelles van de bavarois en verdeel die over 4 borden.
Schep er wat saus omheen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jipvanderveer avatar
jipvanderveer

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten