Geitenkaasbavarois Met Honingsaus

  • Frans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-02-2001

het ultieme dessert !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gram zachte geitenkaas , 150 gram mascarpone , 1 dl slagroom , 80 gram witte chocolade , 4 eetlepels honing , 2 dl witte port , 50 gram rozijnen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Smelt de witte chocolade samen met 2 eetlepels slagroom.
Roer er de geitenkaas en 2 eetlepels honing door.
Klop de rest van de slagroom lobbig.
Meng de mascarpone door het chocolade-kaasmengsel.
Spatel de slagroom erdoor.
Laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Laat de rozijnen enkele uren weken in de port.
Kook port en rozijnen tot de helft in en voeg de resterende honing toe.

Bereidingswijze

Maak quenelles van de bavarois en verdeel die over 4 borden.
Schep er wat saus omheen.

Laatste reacties

anjakeuken avatar
anjakeuken 20-07-2003

Hoi Marjan, Alweer zo'n lekker gerechtje en ik neem het natuurlijk weer mee.Bedankt ANJA.....

marianneoud avatar
marianneoud 09-11-2001

Ziet er TOPPIE uit, ga dit recept het weekend uitproberen. Marianneoud

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 10-10-2001

how nice, ik had deze gemist zeg, dom dom dom dom ! Carla

de_bezige_bij avatar
de_bezige_bij 10-10-2001

Ik heb je recept meegenomen naar mijn honingpagina. Lijkt me lekker. Groetjes, Carla

orphan avatar
orphan 02-10-2001

Ik heb dit recept meegenomen naar mijn pagina, ik verzamel hier allemaal recepten met geiten en fetakaas. Groetjes Astrid

sylvia1973 avatar
sylvia1973 24-02-2001

Dit is inderdaad een fantastisch toetje! Ik kon geen mascarpone vinden, heb in plaats daarvan mon chou gebruikt en een beetje extra slagroom erdoor geroerd. We werden er trouwens wel erg vol van! Geen toetje voor na een zware maaltijd, maar wel waanzinnig lekker!!! Groetjes Sylvia:-)

renate999 avatar
renate999 23-02-2001

Hmmmmm... Dit klinkt echt geweldig!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten