Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Brood

Brood

Door: nicolette_v

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-02-2001

Ingrediënten 4 personen


50 gram witte bloem
450 gram Andesmeel
3 dl water
14 gr verse gist of 7 gr instant gist
15 gram boter
8 gr zout
10 gram suiker


Verder heb je nodig


Mixer met deeghaken en beslagkom.
evt Keukenmachine of een brood machine alleen deeg stand


Lekker luchtig bruinbrood dat toch lichtverteerbaar is

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ingredienten op kamertemp
Oven voorverwarmen op 230?C.

Bereidingswijze

Meng alles in de kom en 20 minuten kneden

30 a 40 min rijzen onder een droge doek
Druk het deeg plat en laat het 10 min rusten.
Maak het bolvormig voor een vloerbrood of langwerpig voor en doe het in een broodvorm.

Narijs 30 a 40 min onder droge doek.

Bakken in de oven ca 45 min op 230?C.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicolette_v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top