1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Lemon curd
  5. Lemon Curd

Lemon Curd

Door: tea_time

  • Engels,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-02-2001

Ingrediënten



Voor 1 potje

2 citroenen
125 gram geleisuiker
1 eierdooier
25 gram boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boen de citroenen onder stromend water goed schoon en droog ze af. Rasp de schil er dun af. Pers de citroenen uit. Breng het citroensap met de geleisuiker aan de kook en laat het sap 3 minuten goed borrelend doorkoken. Klop intussen de eierdooier in een kom goed los en snijd de boter in stukjes. Schenk het jammengsel al kloppend bij de dooier. Voeg de citroenrasp en de stukjes boter een voor een toe en blijf kloppen tot een mooi gebonden dikke jam ontstaat. Schep de lemon curd in een schoon jampotje of schaaltje.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top