1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Wontonsoep

Wontonsoep

Door: debvti

  • Chinees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2001

Ingrediënten 6 personen


20-24 wontonvelletjes (kant-en -klaar gekocht) - 90 g fijngesneden kip of varkensvlees - 2 eetlepels fijngesneden peterselie - 3 bosuitjes, fijngesneden -
2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt - 1 ei, losgeklopt - 1 1/2 l kippenbouillon - 1 eetlepel donkere Chinez sojasaus - enkele druppels sesamolie - zout en peper - koriander of waterkers voor de garnering



De echte....hmmmmmmmm: zou er liters van kunnen smullen!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg alle wontonvelletjes naast elkaar op een werkvlak. Vermeng de kip of het vlees met peterselie, bosui en gember. Bestrijk de randen van de velletjes met het ei. Leg op elk velletje aan de ene kant een beetje (1 theelepel) van de vulling en vouw de andere helft er zo overheen dat een driehokje ontstaat.
Druk de randen met de vingertoppen goed aan.
Breng de bouillon in een grote pan aan de kook. Laat de wontons 5-10 minuten zachtjes koken tot ze boven komen drijven. Voeg de overige ingredienten toe en garneer de soep.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van debvti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top