1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw Met Witlof En Steendonk-Roomsaus

Kabeljauw Met Witlof En Steendonk-Roomsaus

  • Belgisch, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2001

Ingrediënten 4 personen


4 moten kabeljauw,
8 stronkjes witlof,
1 flesje Steendonk,
1/2 liter visbouillon,
1/4 liter room,
peper en zout,
olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160?C

Bereidingswijze

Breng de visbouillon aan de kook, voeg de Steendonk toe en laat alles 2 minuten inkoken. Voeg dan de room toe en laat de saus opnieuw inkoken. Als u een dikkere saus wilt, kunt u die binden met wat ma?szetmeel. Verhit de olijfolie in een anti-kleefpan en bak de kabeljauwmoten aan alle kanten mooi bruin. Kruid ze met peper en zout. Maak het witlof schoon, verwijder de bittere kern en stoof of stoom de groente gaar. Laat de stronken goed uitlekken en leg ze in een vuurvaste schaal. Leg de kabeljauwmoten erop en giet de roomsaus erover. Laat alles snel door en door warm worden in de oven en zet de schaal eventueel onder de hete grill zodat de saus een mooie glans krijgt.

Serveertip

Garneer alles met wat tomaat of bieslook en geef hier aardappelpuree of gekookte aardappelen bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top