Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tong Op Normandische Wijze

Tong Op Normandische Wijze

Door: witte_kop

  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg tongen,
250 g champignons,
15 cl cider,
halve citroen,
1 eetlepel bloem,
1 dl room,
75 g boter,
peper en zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de schoongemaakte en fijngesneden champignons in 25 g boter. Zet ze opzij. Laat de cider in een grote steelpan voor de helft inkoken. Braad de tongen tegen het einde van de kooktijd aan in 30 g boter. Bereid de saus: roer de overgebleven boter en bloem door de ingekookte cider en klop een paar minuten op gematigd vuur. Draai het vuur nog wat lager en voeg het eigeel, het citroensap en de champignons toe. Kruid met peper en zout. Dien de tongetjes op met een scheutje saus erover.

Serveertip

Dien op met wat gekookte aardappeltjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top