gepofte zoete aardappel met knoflookboter

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote zoete aardappels, 80 gr. boter, 2 el creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 tl cognac of brandy, 1/2 tl geraspte citroenschil,1 el verse gehakte groene kruiden(bijv. peterselie, dille en bieslook), zeezout en versgemalen peper, extra:aluminiumfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220?c.
Boen de aardappelen schoon onder stromend water.

Bereidingswijze

Leg de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie, ca 45 minuten in de oven.
Roer in een kom boter, creme fraiche, knoflook, cognac, citroenschil en kruiden door elkaar. Breng op smaak met zeezout en peper. Maak een inkeping in de gepofte aardappels en schep hierin wat knoflookboter.

Serveertip

Heerlijk bij de barbecue, als bijgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nettie_1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten