1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Gepofte zoete aardappel
  6. gepofte zoete aardappel met knoflookboter

gepofte zoete aardappel met knoflookboter

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2001

Ingrediënten 4 personen


4 grote zoete aardappels, 80 gr. boter, 2 el creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 tl cognac of brandy, 1/2 tl geraspte citroenschil,1 el verse gehakte groene kruiden(bijv. peterselie, dille en bieslook), zeezout en versgemalen peper, extra:aluminiumfolie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220?c.
Boen de aardappelen schoon onder stromend water.

Bereidingswijze

Leg de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie, ca 45 minuten in de oven.
Roer in een kom boter, creme fraiche, knoflook, cognac, citroenschil en kruiden door elkaar. Breng op smaak met zeezout en peper. Maak een inkeping in de gepofte aardappels en schep hierin wat knoflookboter.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk bij de barbecue, als bijgerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nettie_1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nettie_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top