4 grote zoete aardappels, 80 gr. boter, 2 el creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 tl cognac of brandy, 1/2 tl geraspte citroenschil,1 el verse gehakte groene kruiden(bijv. peterselie, dille en bieslook), zeezout en versgemalen peper, extra:aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 220?c.
Boen de aardappelen schoon onder stromend water.
Leg de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie, ca 45 minuten in de oven.
Roer in een kom boter, creme fraiche, knoflook, cognac, citroenschil en kruiden door elkaar. Breng op smaak met zeezout en peper. Maak een inkeping in de gepofte aardappels en schep hierin wat knoflookboter.
Heerlijk bij de barbecue, als bijgerecht.
sarelly 20-02-2001
Dit lijkt me heerlijk! Zodra ik het uitgeprobeerd heb zal ik het laten weten.
Of nog beter.......ik maak het een keer als je bij ons eet!
Liefs, Elly