Tete De Veau

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-02-2001

kop van een kalf (een echt carnavalsrecept)
Kalfskop. Dat ingredient mag eigenlijk niet ontbreken in tete de veau.Maar zo'n hoofd is niet meer te krijgen, dus kun je kalfstong
en kalfsvlees gebruiken

Deel dit recept

Ingrediënten
ngredienten: 1,5 kilo kalfspoulet in
stukjes; 1 kalfstong en wat kalfsbot, 3
tomaten, tomatenpuree, foelie, laurier,
citroen, peper en zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kalfstong (m. kalfsbot) en plm. 3 liter water,
laurier, foelie, peper en zout, een doormidden
gesneden citroen en de stukken tomaten aan
de kook brengen. Langzaam laten trekken tot
tong gaar is. Bouillon zeven en inkoken tot de
helft. Hierin kalfspoulet zachtjes gaar koken.
Bouillon weer zeven en binden met een roux
van bloem en boter of ma9 zena. Op smaak
brengen met tomatenpuree, peper en zout en
evt. citroensap. Kalfstong schoonmaken, in
stukjes snijden en samen met de kalfspoulet
in de saus doen. Serveren met hardgekookte
eieren en augurken.

Laatste reacties

nana_c avatar
nana_c 16-04-2003

Ik heb dit recept meegenomen,ik had het al dikwijls willen maken maar wist niet hoe, Bedankt, Jeannine

worrie avatar
worrie 23-02-2001

Heerlijk om dit zeer oude recept weer te hebben.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten