Gestoofde Hazebouten

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

CANAKTA TAVSAN BUDU

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De hazebouten met peper, zout en paprikapoeder bestrooien. De olijfolie in een braadpan verhitten en de hazebouten daarin rondom bruin braden.
De ui pellen en de wortelen en de prei schoonmaken. Alle ingredienten snijden, aan de hazebouten toevoegen en kort meestoven.
De tomaten ontvellen, uithollen, in kleine blokjes snijden en eveneens aan het vlees toevoegen.
Blussen met bouillon. Het laurierblad en de takjes tijm en rozemarijn toevoegen.
De pan sluiten en in de tot 180 graden C voorverwarmde oven 50 tot 60 minuten stoven
Indien nodig er nog een scheutje bouillon bijschenken.
De azijn en de honing met elkaar vermengen en aan de saus toevoegen.
De saus op smaak brengen met zout, peper en cayennepaper en de hazebouten erin gaar stoven.
Als de stooftijd om is, de yoghurt samen met de eierdooiers losroeren.
De hazebouten uit de saus halen en op een schaal leggen.
De yoghurt aan de saus toevoegen en extra kruiden.
De gewassen en fijngehakte munt erdoor roeren.
De saus over de hazebouten verdelen, garneren met de takjes kruiden en serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pelin avatar
pelin

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten