1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bisque Van Langoustines

Bisque Van Langoustines

Door: chefbram

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-02-2001

Ingrediënten


Visfond, langoustines, creme fraiche, cognac, mirepoix



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een visfond.

Bereidingswijze

Zet de langoustines aan met mirepoix, en als de langoustines beginnen te kleuren, blus dat dan af met de cognac.(flamberen)
Giet de fond erover( houd wat fond apart om er wat rijst in gaar te koken), en kook dit voor een minuut of 5.
Haal nu de langoustines eruit, en laat deze afkoelen.
Het vlees uit de langoustines halen, en de schalen, plus de gekookte rijst, met de soep door een zeef wrijfen, creme frache erbij, en op smaak brengen.

Serveertip

A la minute de ( warme) langoustinestaarten, en een scheutje cognac erbij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chefbram
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top