1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Pastitsio

Pastitsio

Door: jos_v_p

  • Mediterraan, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gr. zitti (elleboog macaroni)
olie
1 grote ui fijngehakt
450 gr. lamsgehakt
3 grote tomaten, ontveld en in plakjes
3 eetl. tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 theel. oregano
3 eetl. broodkruim
50 gr. parmezaanse kaas

voor de saus:
25 gr. boter, 25 gr. bloem, 4.5 dl melk
zout, peper, snufje kaneel
3 eieren



Kasserol met lamsvlees en macaroni

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oventemperatuur 190 gr, tijd plus minus 40 minuten

Bereidingswijze

Pasta koken en afgieten
Uien fruiten en lamsgehakt erbij en doorroeren
Tomaten erbij plus knoflook,oregano en tomatenpuree
plus minus 15 minuten stoven

Beachamelsaus maken van de boter, bloem en melk
van het vuur de eieren erdoor kloppen op smaak brengen met peper, zout en
kaneel

Monteren:
helft pasta in ingevette ovenschaal
helft gehaktsaus
helft bechamelsaus
andere helft pasta met daarop gehaktsaus
bedekken met de rest van de bechamelsaus
bestrooien met broodkruim en 50 gr. parmezaansekaas



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top