1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Konijn Met Pruimen En Gekookte Aardappelen

Konijn Met Pruimen En Gekookte Aardappelen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2001

Ingrediënten 6 personen


1 konijn,
2 grote uien,
bloem,
100 g boter,
1 fles droge witte wijn,
1 flesje trappist,
1 dl vleesbuoillon, 1 kruidentuiltje van peterselie, tijm en laurier,
500 g gedroogde pruimen en rozijnen,
2 sneden wit brood,
1 handvolpeterselie,
2 theelepels azijn,
halve theelepel ma?szetmeel,
1 eetlepel mosterd,
1,5 kg aardappelen,
peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het konijn in stukken, peld euien en hak ze grof. Kruid het vlees met peper en zout, wentel ze dan in de bloem en bak ze mooi bruin in hete boter. Haal het konijn uit de pan en fruit de uien lichtbruin. Voeg de konijn, de wijn, het bier en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur zachtjes stoven met een deksel op de pan. Voeg ondertussen wat bouillon bij zodat het vlees blijft onderstaan. Laat ondertussen de pruimen en de rozijnene zwellen in lauw water. Schil de aardappelen , snijd ze in gelijke stukken en kook ze dan gaar in gezouten water. Snijd de sneden brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Hak de peterselie fijn. Los het zetmeel op in de mosterd en wat azijn. Schep de stukken konijn dan in een dienschaal, bind de saus met het mosterd-zetmeelmengsel, voeg e pruimen en de rozijnen toe en laat nog even doorkoken. Schep de saus over de konijn en bestrooi met de gebakken brooddobbelsteentjes en de gehakte peterselie. Serveer met de gekookte aardappelen die u ondertussen afgegoten hebt en even heeft laten bloemen.

Serveertip

Geef als drank hierbij donker bier of rode wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top