1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Chinese paddestoelenragout

Chinese paddestoelenragout

  • Chinees, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2001

Ingrediënten 4 personen


10 gram gedroogde morieljes
- 10 gram gedroogde muizenoortjes
- 4 grote gedroogde Chinese champignons
- 1 blok tofu of tahoe, ca. 100 gram
- 2,5 eetl. maizena
- 4 eetl. lichte Chinese sojasaus
- 1 eetl. gesnipperde prei of bosuitjes
- 4 eetl. (arachide)olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
- 1 theel. fijngeraspte verse gemberwortel
- zout
- witte peper uit de molen
- 1 eetlepel fijngesneden verse
korianderblaadjes



Xianggu liu is een Chinese ragout met gedroogde Chinese paddestoelen waarin ook tofu wordt verwerkt. De grote smaakmaker is de lichte Chinese sojasaus. De gedroogde paddestoelen zijn in de grotere steden in ons land onder andere in Aziatische toko?s verkrijgbaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de gedroogde paddestoelen enkele malen in ruim koud water. Ze kunnen soms zand bevatten. Leg ze in een kom en schenk er 5 deciliter kokend water over. Laat de paddestoelen zolang weken tot het water koud is geworden. Schenk het weekvocht door een fijne zeef in een kommetje. Snijd de paddestoelen in kleine stukjes. Verwijder de hard gebleven delen.

Snijd de tofu in stukjes en leg ze in de mengkom van de foodprocessor. Voeg sojasaus, maizena en 1 deciliter van het gezeefde weekvocht toe. Laat de machine zolang draaien tot een glad mengsel is verkregen.

Breng de rest van het weekvocht aan de kook. Voeg de paddestoelen toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Roer daarna het tofumengsel er door.

Verhit een wok en laat de olie er even door walsen. Voeg prei of bosuitjes, ui, knoflook en gemberwortel toe. Laat alles 2 minuten zachtjes bakken. Voeg er daarna het paddestoelen mengsel bij. Laat alles dan nog 2 a 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg zout en/of peper naar smaak toe.

Serveertip

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi korianderblaadjes er over.
Bij een dergelijk gerecht geeft men in Peking drooggekookte rijst en een omelet of gebakken ei.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top