1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Humkessoep

Humkessoep

Door: berdina

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2001

Ingrediënten 6 personen


300 gr runderpoelet, 1 laurierblad, peper, zout, 2 in blokjes gesneden aardappelen, een halve in blokjes gesneden knolselderij,3 ons gebroken sperziebonen, 1 blik witte bonen, 1 rookworst.


Verder heb je nodig


Soeppan


Een heerlijke soep, streekgerecht uit Overijssel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen en knolselderij in blokjes snijden, sperziebonen breken en rookworst in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Van de runderpoelet met anderhalve ,iter water, laurier, peer en zout een bouillon trekken. De aardappel, knolselederij en sperziebonen er bij doen en nog 30 minuten zachtjes koken. Dan de witte bonen (uitgelekt) en de rookworst erbij doen. Heel goed doorwarmen. Op smaak maken met peper, zout en bieslook.

Serveertip

Lekker met bruin brood en kaas



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berdina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top