Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliatelle met wijngaardslakken en knoflook

Tagliatelle met wijngaardslakken en knoflook

Door: jocucina

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 sjalotje, 4 teentjes knflook, 4 nestjes tagliatelle (150g), zout,peper, 150 g ijskoude boter, 11/2 dl. droge witte wijn,
4 dozijn wijngaardslakken. 1 eetl fijngehakte dragon, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl creme fraiche, 1 theel.mosterd.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper het sjalotje en de teentjes knoflook. Kook de tagliatelle. Smelt een klontje boter en bak hierin het sjalotje en de knoflook 3 min. op een laag vuur. Voeg de wijn toe en kook het geheel tot de helft van het vocht over is. Klop de ijskoude boter klontje voor klontje door het vocht. Voeg het volgende klontje telkens pas toe als het voorgaande helemaal is gesmolten.
Voegde uitgelekte slakken,de dragon, de peterselie en zout en peper naar smaak toe.
Laat de slakken al roerend warm worden.
Voeg de creme fraiche en de mosterd toe.
Warm de tagliatelle op een matig vuur of in de magnetron nog even op.

Serveertip

Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de slakkensaus erover.
Lekker met en licht gekoelde Rouge d'Alsace.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top