1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse kip

Surinaamse kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2001

Ingrediënten 4 personen


500g kipfilet
1/2 zakje gebakken uitjes
3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker
2 el azijn
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
2 el sambal
1 klein blikje perziken



Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De klein gesneden stukjes kipfilet zouten en aanbraden.
De basterdsuiker, azijn, ketjap, tomatenketchup en de sambal mengen.
Deze substantie toevoegen aan het vlees. Wat water bij het vlees doen, dan de uitjes erbij en dit alles een kwartiertje laten sudderen.
5 minuten voor het opdienen de perziken toevoegen.

Serveertip

Serveren met rijst en frisse komkommersalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijkers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijkers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top