hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree.
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-02-2001
en gebakken paddestoelen melange.
Ingrediënten 4 personen
1 zakje zuurkool 500 gram ),250 gram aardappels ( kruimig ),
1 ui,
1 teentje knoflook,
40 gram roomboter,
? theelepel paprikapoeder,
zout,
( versgemalen ) zwarte peper,
1 bekertje slagroom ( 125 ml ),
4 eetlepels 9 olijf ) olie,
? zakje verse tijm ( a 15 gram ),
2 bakjes paddestoelenmelange, ( a 200 gram ),
4 hertenbiefstukjes ( a 125 gram ),
staafmixer,
aluminiumfolie.
Bereidingswijze
In zeef zuurkool laten uitlekken. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen, snipperen en in pan met dikke bodem in 15 gram hete boter ca 2 minuten zachtjes glazig fruiten. Zuurkool, aardappels, paprikapoeder, zout peper en slagroom erdoor scheppen. Zuurkool afgedekt ca 25 minuten laten sudderen. Met staafmixer tot smeiige puree mengen. 2 eetlepels olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Tijm schoonspoelen en droogslaan. 4 mooie takjes achterhouden voor garnering, rest van tijmblaadjes van takjes rissen.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.
( hertenbiefstukjes ca 30 minuten van tevoren uit koelkast nemen ). In koekenpan rest van boter met 2 eetlepels olie verhitten. Hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 a 4 minuten bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op voorverwarmd bord onder aluminiumfolie warm houden.
Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen. Paddestoelen en tijmblaadjes door bakvet scheppen. Paddestoelen op hoog vuur mooi bruin bakken en vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.
In midden van borden bedje van zuurkoolpuree scheppen. Hierop hertenbiefstukjes leggen. Paddestoelen op biefstukjes scheppen en garneren met takjes tijm.
Bereidingstijd ca 30 minuten.
bevat per persoon 500 calorieen.
Laatste reacties
Wij zijn niet zo gek op hertenbiefstukjes, maar de zuurkool puree is absoluut verrukkelijk. Ik heb de vrijheid genomen deze als apart recept op smulweb te plaatsen.
Deze winter heb ik het twee keer gemaakt en beide keren was het een groot succes! Zorg wel dat je lekker smaakvolle paddestoelen gebruikt (ik heb het aangevuld met gedroogd eekhoorntjesboord voor meer smaak) en vooral malse hertenbiefstuk (poelier) hebt.