1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Antiliaanse Kip

Antiliaanse Kip

Door: hansirm

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kip
400 gr. rijst
1 pond prei
1 pond uien
1 bos peterselie
1 bos selderij
1 groene paprika
2 bouillontabletten
1 groot blikje tomatenpuree
stel knoflooktenen
50 gr. boter
zout, peper, paprikapoeder, sambal, thijm, basilicum, worchestersaus.



Een familierecept van de moeder van een Antiliaanse vriend van ons.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Avond tevoren kip insmeren met zout, peper en sambal.

Bereidingswijze

- boter smelten
- 1 cm. breed gesneden groenten erbij
- kip ertussen leggen
- alle kruiden tomatenpuree erbij
- klein kopje water erin
- 90-120 min. zachtjes gaar laten worden
- kip eruit, vlees afplukken
- vlees terug bij groenten en doorroeren
- rijst koken
- eet smakelijk!!



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hansirm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top