Gestoomde groenten met pikante knoflookdressing

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2001

Een kleurig palet van groenten dat ook als maaltijd zonder vlees voor 2 pers. kan worden geserveerd.
De scherpe knoflookdressing is alles behalve zacht maar maakt elke groente lekker.
Het is een heuse aanrader maar maak en keer klaar als je de volgende dag vrij bent!
Recept van de kok van oprah winfrey

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 teentjes knoflook
2 tl Japanse sojasaus
2 tl citroenssap (liefst vers!)
1/4 tl versgemalen peper


12 snijbonen
2 middelgrote worteltjes
250g bloemkoolroosjes
2 maiskolven
2 kleine gele courgettes
2 kleine groene courgettes
250g broccoliroosjes
4 plakjes magere of of belegen kaas
1 el parmezaanse kaas

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoompan

Voorbereiding

Pel de knoflook en hak de teentjes zeer fijn.
Meng dit met de sojasaus peper en citroensap en laat tot gebruik staan.


Snij de schoongemaakte snijboontjes in ruiten.
Schrap de worteltjes en snijd ze in stukjes van een ? cm dik.
Halveer de maiskolven.
Halveer de courgettes en snijd ze in plakjes van een ? cm dik.

Bereidingswijze

Breng een laag water in de stoompan aan de kook.
Stoom de snijboontjes, wortel en bloemkool met de deksel op de pan 3 min.
Voeg de mais, courgette en broccoli toe en stoom dit met de deksel op de pan nog 3 min.
Doe de groente over in een warme schaal en garneer het met wat belegen en parmezaanse kaas.
Besprenkel de groente met wat van de dressing.

Serveertip

Geef de rest van de ddressing er in een schaaltje bij.


Maak deze schotel met de groente en de hoeveelheid die jij voor jou gezin toepasselijk vindt!
Eet smakelijk!!!

Laatste reacties

thole avatar
thole 28-12-2008

dank voor het recept. Heb net een stoomoven dus dit recept kan ik mooi uitproberen !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten