1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Knapperige Dunne Gemberkoekjes

Knapperige Dunne Gemberkoekjes

Door: hanzwiers54

  • Joods, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-02-2001

Ingrediënten 25 personen


75 gr. roomboter
60 gr. bloem
1/4 tl. bakpoeder
8 verse gemberbolletjes
75 gr. suiker
50 gr. havervlokken
2 eetl. melk
2 eetl.perenstroop


Verder heb je nodig


Twee bakplaten met bakpapier
Deegroller


Een knapperig smakelijk koekje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 200*C.
De gemberbolletjes in heel kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

De boter smelten en wat laten afkoelen. De bloem met het bakpoeder zeven. Voeg de gemberstukjes toe en vermeng alles met de suiker en de havervlokken.
De gesmolten boter, de melk en perenstroop erdoor roeren. Met voldoende tussenruimte voor elk koekje een 1/2 el deeg op de bakplaten scheppen en gladstrijken.
De bakplaten NA elkaar midden in de oven zetten en de koekjes ong. 7 min. bakken.
De koekjes over een deegroller of dunne fles leggen terwijl ze nog warm zijn. Wat aandrukken en zo af laten koelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanzwiers54
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top