Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Consomme van rivierkreeftjes met sherry

Consomme van rivierkreeftjes met sherry

Door: bonbolleken

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2001

Ingrediënten 4 personen


15 rivierkreeftjes, 2 tomaten, 1 ui, 1 preiwit, 2 stengels bleekselderij, 2 wortelen, 80 g tomatenpuree, 2 L court-bouillon, 2 L visfumet, 4 cl sherry (droog), 8 eiwitten, 10 cl olijfolie (extra vierge), 4 eetlepels dragon (fijngehakt), 1/4 theelepel kerriepoeder, cayennepeper, 20 g kervel, zout



"Consomme d'ecrevisses au sherry"

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rivierkreeftjes pellen en het darmkanaal verwijderen. Per persoon een kop en twee scharen apart houden voor de garnering. De resterende kopjes en scharen aanstoven in de olijfolie op hevig vuur. De ui en de helft van de wortelen toevoegen en meestoven op hevig vuur. Overgieten met de sherry en de visfumet, aan de kook brengen en op smaak brengen met de kerrie, de cayennepeper, de helft van de tomatenpuree, dragonstengels en zout. Twintig minuten laten koken, zeven en laten afkoelen.

Bereidingswijze

De eiwitten loskloppen en mengen met de fijngesneden rauwe groenten en de resterende tomatenpuree. De afgekoelde visfumet erover gieten, aan de kook brengen onder voortdurend roeren en op zacht vuur laten trekken tot al het eiwit gestold is. De soep zeven door een neteldoek, nog even laten koken en de consomme eventueel op smaak brengen met een extra scheutje sherry. De rivierkreeftstaartjes drie minuten pocheren in de court-bouillon.

Serveertip

De blokjes tomaat, de rivierkreeftstaartjes en dragon over de borden verdelen. De hete consomme erover gieten en versieren met de kop en de scharen van een kreeftje.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top