1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gevulde Zalmforel

Gevulde Zalmforel

Door: betty_d

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2001

Ingrediënten 8 personen


1 vere zalmforel van ca 1,25 kg,schoongemaakt*
900 g verse spinazie*
1 kleine ui*
15 g plantaardige margarine*
60 g walnoten,gehakt*
20 g vers wit broodkruim*
1 el verse gehakte peterselie*
1 el verse gehakte tijm*
? tl nootmuskaat*
Zout en versgemalen zwartepeper*
Sap van 2 citroenen*
Waterkers en schuifjes citroen,voor de garnering.


Verder heb je nodig


Oven*


Dit gerecht is ideaal voor een speciale gelegenheid!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tijd: voorbereiding 35-40 minuten,bereiding ongeveer 40 minuten.

Bereidingswijze

De vis aan de onderkant opensnijden,vanaf de insnijding gemaakt voor het schoongemaken tot aan de staart.
De vis met de buik omlaag op een werkoppervlak leggen;daarbij de opengesneden onderkant uitspreiden.
De ruggegraat van de vis omlaag naar het werkoppervlak drukken.
De vis omdraaien en de ruggegraat met een scherp mes losknippen.
Losse graten met een pincet verwijderen.
Een groot stuk folie met olie invetten,de vis erop leggen en apart zetten.De spinazieblaadjes zorgvuldig wassen en de grove stelen verwijderen.
De(niet uitgelekte)spinazie met wat zout in een grote pan doen.
Geen extra water toevoegen.
De pan afdekken en de spinazie op laag vuur 3 minuten koken.
De spinazie in een zeef uit laten lekken.
Het vocht er met de achterkant van een houten lepel uitdrukken.
De spinazie fijnhakken en in de margarine glazig fruiten.
Gebakken ui,walnoot,broodkruim,kruiden,nootmuskaat,zout en peper en de helft van het citroensap goed door de spinazie mengen.
De vis met dit mengsel vullen.
De folie losjes rond de vis wikkelen.
De vis in een bakblik leggen en 35 minuten in de oven op 180?C/gasstand 4.
De vis uit de folie halen en op een schaal leggen.
Met een scherp mes het vel zo veel mogelijk verwijderen.
Op de hete vis wat klontjes plantaardige margarine leggen en de vis besprenkelen met de rest van het citroensap.
Garneren met waterkers en citroenschijfjes.

Serveertip

Tip van de kok: eventueel kan de vishandelaar de ruggegraat voor u verwijderen,maar vraag dan of dit via de onderkant van de vis kan gebeuren.

Calorieen: 390 kilocalorieen per persoon...



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top