1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gestoomde langoustines in een dipsausje

Gestoomde langoustines in een dipsausje

Door: bollekentwee

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2001

Ingrediënten 6 personen


12 langoustines, 5 dl court-bouillon, 1 tomaat, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 10 druppels Worcestershiresaus, 1 eetlepel citroensap, cayennepeper, 1/2 bosje peterselie



Ontdek meer:

Voorbereiding

De langoustines stomen in een vergiet boven de kokende court-bouillon. De tomaten 10 seconden in kokend water dompelen, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

De mayonaise in een kom mengen met de ketchup, het citroensap, de Worcestershiresaus en cayennepeper. De blokjes tomaat er voorzichtig doorroeren.

Serveertip

Telkens twee langoustines, de staart omhoog, over de rand van een groot glas of ijscoupe hangen en het glas garneren met een toef gewassen peterselie. In het midden tussen de glazen een kommetje met dipsaus plaatsen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top