1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Perentaart

Perentaart

Door: myridem

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2001

Ingrediënten 8 personen


Perentaart

Boterdeeg:

250 g bloem
125 g boter
85 g poedersuiker
snuif zout
1 ei

Goed doorkneden; een bol vormen en omwikkelen met folie.
Gedurende 1 uur in de koelkast zetten.

Banketbakkersroom:

1/4L melk
45 g suiker
25 g vanillebloem
1 ei

Klop suiker en het ei schuimig en breek dan de vanillebloem erin.
Giet er kokende melk bij en laat nog 1 min. goed doorkoken.

Couverture:

25 g gemalen amandelen
2 eieren
50 g suiker
1 dl room

Klop alles goed op.

Werkwijze:

Schil 1 kg peren, halveer ze en ontdoe ze van hun klokhuis.
Kook 1 L water met het sap van 1 citroen en blancheer de peren hierin gedurende een paar minuten.
Laat ze goed uitlekken.
Duw het boterdeeg uit in een taartvorm.
Spreid op de bodem de banketbakkersroom uit. Leg hierop de peren en overgiet met de couverture.
Bak gedurende een 45-tal minuten op 190?C.



Perentaart met banketbakkersroom en couverture

Deel dit recept

Ontdek meer:



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myridem
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top